…Tampalan…

Assalamualaikum semua….(:
Lama betui tak menampal catatan kat blog ni….
Heee….since Pn.Wifey tender sampai la hari ni….
Liat toi nak menaip-naip…masalah penyakit big ‘M’….
Sekarang ni dah masuk sebulan Pn.Wifey kejer kat kiel….boleyh la….bese2 jer…lari field sikit la…sikit jer pon tapi JD still sama gak….cume scope bussiness lain la….
Kekadang g kejer drive sendiri…kekadang En.Hubby kne anto…sian dia…hee….tapi lately nie liat toi nak drive…suker jadi mem….hehe…..tak la…selalu kene balik lambat…kejer berlambak…tue sebab tak seronok nak drive sensorang dalam jam….heee….blh terima tak alasan tue?
Ni yang rase nak bawak En. Hubby masuk company yang sama nie…macam dedulu kala….heee….macam belangkas….ke mana-mana nak bersama jer…i loike….*wink2*

Jom doa….
“Terima kasih ya Allah…Syukran ke atas rezeki yang Kau limpahkan kepada kami….
Jadikan la kami hamba-hamba Mu orang yang bersyukur…beriman dan taat pada Mu….diatas segala nikmat dan kasih sayang yang Kau kurniakan kepada kami….”

P/s: lepas ni sila jenguk-jenguk la ke blog baru kami ‘alfatehaljannah@blogspot.com’ kalu rajin insyaAllah kami akan update di sini juga….(:

XoXo;
Pn. Wifey
Klang
15 October 2011 (7.36pm)

Click…Click….Click…..

Jom Click….Click….Click! The #Churp2race is back! I want the iPad 2! Join me and rev up together!

http://www.churpchurp.com/loveisintheair/share/thenightrace

jOm ke SingAporE lagi!!!~

Assalamualaikum semua….=)

Minggu nie kami nak ke singapore lagi…kali nie bersama2 dua sahabat baik kami…..Cik Ana dan Cik Naya…

Budget trip lagi semestinya….heee…mengenalkan Singapore kepada dua sahabat kami nie….=)

Tempat tido tak perlu riso sebab kami pergi balik hari sahaja…..

memandangkan Pasir Gudang dan Singapore nie xde la jauh mana pon….;P

Kali nie kami akan bergerak menggunakan public transport lagi…..

Rancangan awal nak naik kereta nak elak kan kepenatan berjalan….

tp di sebab kan kesian kat En. Hubby yang terpaksa memandu selepas pulang dari kerja Jumaat nanti tanpa ada pengganti (Dua sahabat saya ni xtahu memandu kereta manual yer….;P)…..maka…

saya terpaksa merelakan mereka pulang ke PG dengan menaiki bus sahaja…..

“Ya Allah gagahkan la hamba Mu ini sabtu nanti….”

Tentative belom siap lagi…..plan masih menari2 dalam fikiran Pn. Wifey nie….mungkin adik sepupu bakal membantu jugak….heee..itu lah guna nya ada sedara di sana…..yeay…makaseh cik Caca….

buat yang pertama kali nak pegi singapore dari Johor nie dan plan nak naik public transport aje….sedikit tips Pn. wifey boleh kasik…;P

1. Plan tujuan jalan2 anda ke Singapore nie…..untuk shopping kah….tengok2 bangunan kah…..tengok2 pemandangan kah….makan2 kah…..pastu cari siap2 dalam internet tempat2 yg sesuai dengan misi dan visi jalan2 kali nie…..

kalo mmg plan nak naik MRT dan bas…sila la cari awal2 train mana dan bus mana yang perlu anda ambil nanti untuk bergerak dari satu tempat ke satu tempat….

2. Kemudian pasti kan pakaian (baju/seluar/kasut/tudung) anda bersesuaian utk berjalan jauh nie…..(peluh…kering…peluh…kering)

3. Kereta anda boleh parking di Esso/Caltex (eyh lupa plak ;P) bersebelahan CIQ dengan harga RM10 sekali masok.

4. Sediakan mineral water yang mencukupi…..sebab anda akan sentiasa haus…..dan kalo nak beli kat Singapore banyak2 boleh kopak gak….heeee….(kater budget u….)

5. Sediakan passport jugak jangan lupa…dan…matawang Singapura…..(Kalo saper yang tak sempat nak tuko…kt bawah CIQ tue ade money changer…so dun worry…)

6. Pastu masuk jer CIQ…ade polis soh tunjukkan passport…(tunjuk jer tak yah rajin beno nak benti)

7. Masuk dalam…bersiap sedia la nak kne jalan jauh kt CIQ tue…..nanti anda akan lihat manusia2 berjalan laju….

8. Sampai tempat check passportnya….mana kosong masuk….pastu ikot jer arahan kat screen tue…..jangan gopoh gapah…buat ilek jer…..

9. Keluar dari ruang kecik tue teruskan perjalanan anda ke tempat bus…..di platform kat bawah….

10. Dari sini pilih la nak amek bus CW1 atau CW2….CW1 benti kat MRT Kranji….RM0.90 shj….CW2 benti kt bus station Queen Street RM2.40 (kalo tak silap…kalo salah mintak ampun….) yang nie dah dekat dengan Pasar Karat / Arab Street / Bugis Village (Nie pon ader MRT bugis yang berdekatan)….

Sapa yang merancang nak naik MRT ke destinasi seterusnya boleh la amek CW1….

Untuk siapa yang tak pernah ada EZ-Link card boleh la beli kad ni kt MRT Kranji….dengan hanya $12 shj…($5 untuk kad…$7 untuk anda belanja kan…heee…..). Nak mudah top upkan terus S$10 dalam kad tue……Ini sangat berguna untuk naik bus dan MRT nanti….

11. Pastu pepandai la korang gerak ikot tentative yang korang dah plan…heee….

Ok…tata…sampai ketemu lagi…nanti kiteorg sharekan eyh gambo2 kat sana…..;)

p/s: nak naik kereta lagi senang…yang penting ada GPS dan kupon parking (sila dapatkan kat 7-11). tapi jangan lupa buat Autopass….v(^^,)v

~Pn. Wifey~

HP bArU!!!~

Assalamualaikum semua….;P

Rni nak cerita pasai HP br encik hubby…..

heeee…..xtau sapa punya….anggap la Pn.Wifey bagi En.Hubby yang dichentai….;)

ni lah dia HP nya…..HTC Desire HD….

HTC-Desire-HD

tak banyak boleh cerita lagi…sebab lom habes explore…..gamba sangat cun….sound pon OK….

tapi bende yang sangat kami perlukan xde dalam nie…..HP nie tak boleh video conference….aiyak….

tak dapat la nak tengok muker En.Hubby secara live setiap morning….huhuhu~ (T_T)”

dah beli baru perasan bende ni xde…hengat HP dah tahap moden semua ade….cesss….

kami pon terlupa nak tanya sebab terlalu excited nak membeli…..emmmm….redha jer la….

tapi yang lain nampak macam best dan OK…nanti bila dh habes explore Pn.Wifey post lagi eyh pasal HP nie…..

sampai ketemu lagi…..tata….v(^^,)v

p/s: “Alhamdulillah….”

~Pn.Wifey~

::mAri bErZikiR::

Assalamualaikum semua…;)

Harini Pn.Wifey nak berkongsi satu hadith nie…….

Hadith berkenaan Zikir Fatima yang di riwayat oleh Sahih Muslim…..

Hadith ini sangat sesuai di amalkan bagi menghilangkan keletihan, kelesuan dan mengembalikan semangat yang hilang…..;)

Bk 35, Number 6577:

It is reported on the authority of Ali that Fatima had corns
in her hand because of working at the hand−mill. There had
fallen to the lot of Allah’s Apostle (may peace be upon him)
some prisoners of war. She (Fatima) came to the Holy Prophet
(may peace be upon him) but she did not find him (in the
house). She met A’isha and informed her (about her hardship).
When Allah’s Apostle (may peace be upon him) came, she
(A’isha) informed him about the visit of Fatima. Allah’s
Messenger (may peace be upon him) came to them (Fatima and her
family). They had gone to their beds. ‘Ali further (reported):
We tried to stand up (as a mark of respect) but Allah’s
Messenger (may peace be upon him) said: Keep to your beds, and
he sat amongst us and I felt coldness of his feet upon my
chest. He then said: May I not direct you to something better
than what you have asked for? When you go to your bed, you
should recite Takbir (Allahu Akbar) thirty−four times,
Tasbih (SubhanAllah) thirty−three times and Tahmid (Alhamdulillah) thirty−three times,
and that is better than the servant for you.

Bk 35, Number 6580:

Abu Huraira reported that Fatima came to Allah’s Apostle (may
peace be upon him) and asked for a servant and told him of the
hardship of household work. He said: You would not be able to
get a servant from us. May I not direct you to what is better
than the servant for you? Recite SubhanAllah thirty−three
times, al− Hamdulillah thirty−three times and AllahuAkbar
thirty−four times as you go to bed. This hadith has been
narrated on the authority of Suhail with the same chain of
transmitters.

Narrated by Sahih Muslim.

Sumber: http://www.islambasics.com/index.php

Yokk…kita amalkan bersama-sama….v(^^,)v

~Pn.Wifey~

~jOm bErBuSinESs!!!~

Assalamualaikum guys…..;)

Heee….untuk pengetahuan semua…Pn Wifey bakal bergelar penanam anggur dalam masa sebulan lebih lagi….

perghhh…mana nak cekau duit eyh….

nak bayo duit pinjaman blaja….nak bayau duit kutu….dan yang sewaktu dengannyer…..

hayayai……@.@

hah…pekate jom berbusiness…..hehehe….=)

mampu kah saya? En.hubby….Mummy…please help me….heeee…;P

erm….yg sekarang berlegar2 difikiran Pn.wifey….nak buat perniagaan atas talian….

wah…..nak jual aper yer…..????

ermmmm….nak jual Tupperware lah…heee….jom2 join bawah Pn.wifey jom…..;)

selen tue….dalam otak nie berlegar2 nak meneruskan perniagaan cadar Mama Tuceng Pn.Wifey….

sebab aper saya pilih dua products nie? sebab saya sangat suka kedua2 nya……

Tupperware sangat canteq and warna2 nya sangat mengiurkan….hahaha…..i’m so addicted….

tapi kalo beli tue…ske belikan tok Mak2 saya jer…sendirinye 2 3 jer yang Pn.wifey pakai….

heeee…..so yang balance(yang sangat banyak) bagi kat Mak2….

sekarang Pn.wifey mempengaruhi Mak soh kembali active berniaga Tupperware plak…..(ibu saya seorg peniaga yang cemerlang ok…heee)

Cadar Mak pulak sangat best….kalo tido memang nyenyak di ulit kelembutan kain cotton nyer…..heee…;P

bak kata Kak Kizee…”kalo tido umah ubai macam xmo bangun dah….best betui cadar ngan tilam nie….”

(Kak Kizee, i curi ur quotes eyh….)

dan hari nie Kak Kizee is my 1st customer for my cadar….heee…she bought two sets ok….wow…thanks kak!!!~

heee…..product lain masih lom dapat di kenal pasti…..

kengkawan and family…please support me……;)

“Ya Allah, mudahkan la segala urusan ku….semoga hamba Mu ini menjadi seorang yang berjaya di dunia dan di akhirat….ameen~”

p/s: En.Hubby….thank you for being so supportive…..i loike!!~ love u so much my hunny bee!!~….v(^^,)v

and of coz to my mummy too….i love u, Mama Tuceng…;)

~Pn.Wifey~

.:adAkAh blOgspOt??:.

Assalamualaikum semua….v(^^,)v

Hee…kenapa tajuk blogspot pulak eyh?heee….

Kami dh lama merancang nak beralih ke blogspot….

So kirananya sekarang nie masih dalam menyiapkan rumah baru untuk tampalan2 kami yang akan datang…..

Kenapa blogspot yg menjadi pilihan kami??

Jawapan:

1. Boleh buat duit kot….sebab boleh letak iklan ;P

2. Macam best sikit kot sebab boleh support script command…(WP tak allowed yer…so xleyh nak letak antaranya chit chat kat sini)

3. aper lagik eyh….?ntah….

yang penting macam2 yg blogspot boleh buat tapi WP tak allowed di sini (setakat yang kami penah test)…kalo boleh pon kt domain berbayar….pemes ker blog nie sampai nak amek yang berbayar….tak mampu mak nak…heeee….

bende2 yang kami nak buat tapi tak berjaya dan tak dibenarkan kat sini antaranya….

1. Kami nak letak iklan2…

2. Kami nak follow blog orang lain gak….

3. Kami nak ade port menyembang….kadang2 org x suke komen tapi suke tinggal jejak kt tempat berceloteh….

4. Kami nak buat signature automatik…..heee….penat woo bt tampalan jer nak kne copy signature lepas….(macam gempak beno signature tue….)

5. Kami nak letak widget yang best2 tapi kne pkai script command…

6. Dan macam2 lagi….(tunggu la sampai jumpe ape2 yang best lagik…..)

tapi tue la….kami pon x tau aper masalah yang bakal dihadapi bila kami menggunakan blogspot tue plak…..huhuhu~

tapi xpela…x cuba x tau kan….mana tau banyak lagi bende baru yang kami boleh godam kat sane….

kalu anda ada apa2 pengalaman nak share dengan kami pasal tajuk tampalan ini…cer btau…cer btau…

okeh la sampai sini saja…sampai ketemu lagi…..;)

~Pn. Wifey~

Previous Older Entries